BelevenisTafel

Waarom de BelevenisTafel?

Als bedenker van de oplossing voor MultiTouch tafels voor ouderen kwamen wij al in 2011 als eerste met deze oplossing op de markt. Al meer dan 25 jaar ontwikkelen wij serious games en social games, eerst vanuit een onderwijs perspectief, de laatste 10 jaar speciaal voor de zorg. Wij ontwikkelen onze software in co-creatie met de zorg en luisteren naar de wensen van onze klanten om onze software uit te breiden en te verbeteren. De kracht van op het gebied van serious gaming zit in intuitieve besturing, aantrekkelijke gameconcepten en gebruikersgemak voor elke doelgroep.

Wat is de BelevenisTafel?

De BelevenisTafel is een MultiTouch tafel waarop software wordt aangeboden voor:

• ouderenzorg
  • gehandicaptenzorg
  • kinderen

De software is intuitief en wordt bediend door aanraking van het MultiTouchscherm. De bedoeling is dat iemand zonder instructie zelf de software kan bedienen. Met de BelevenisTafel bieden wij bewoners van zorginstellingen ontspanning, beleving en stimulering van het geheugen, in groepen of alleen. De software is zo ontworpen dat wanneer bewoners om de tafel zitten, er geen boven-, of onderkant is. Je kunt de software vanaf elke zijde ‘besturen’.

Ga voor BelevenisTafel Ouderenzorg naar: www.belevenistafel.nl

Ga voor BelevenisTafel Gehandicaptenzorg naar: www.belevenistafel.nl/gehandicaptenzorg

Of stuur ons een mail via:

belevenistafel@onwijs.com

BelevenisTafel Hopla

De BelevenisTafel is in eerste instantie met succes ontworpen voor de ouderenzorg, maar inmiddels volledig doorontwikkeld voor álle leeftijden en niveaus binnen de gehandicaptenzorg. Dit in samenwerking met innovatieafdelingen van enkele grote gehandicaptenorganisaties. Hierdoor is hun praktijkervaring gebundeld met de jarenlange ervaring van Onwijs met multitouch. Het heeft geresulteerd in een product met programma's voor doelgroepen van EMB tot LVB. Ontwikkeling naar aanleiding van concrete vragen vanaf de werkvloer, daar zijn wij trots op.

Met de BelevenisTafel Hopla haalt u een veelzijdige multitouch-tafel met leuke, interactieve, ontspannende en educatieve programma's voor cliënten van alle leeftijden en niveaus in huis.

Uit de praktijk:

'Het is een super uitvinding zeg! Er wordt met heel veel plezier gebruik gemaakt van de proefplaatsing. Vele cliënten laten zoveel mooie reacties en emoties zien. We zijn al hard aan het verzinnen over de financiële mogelijkheden. Van zowel de kantelbare BelevenisTafel als van het overbedmodel wordt even veel gebruik gemaakt. Ik zou dan ook van beide modellen een offerte willen aanvragen.

Het zou echt super zijn als het financieel ook haalbaar zal worden. Het zou een hele grote aanwinst zijn voor een zinvolle vrijetijd en dagbesteding.'

Colinda Beijer, zorgmedewerker Zuidwester (doelgroep EMB cliënten)

Kijk voor meer informatie op:

www.belevenistafel.nl/hopla

Het BelevenisPakket

De BelevenisTafel wordt al op veel plekken met plezier gebruikt. Hier zijn wij als ontwikkelaar van de software erg trots op. Onwijs heeft alle applicaties in het BelevenisPakket, het pakket applicaties dat op de BelevenisTafel draait, specifiek ontwikkeld met het oog op de ouderenzorg, met name - maar niet uitsluitend - voor ouderen met dementie. Verschillende onderdelen uit het BelevenisPakket zijn ook beschikbaar bij resellers, soms onder andere namen.

Omdat Onwijs/De BelevenisTafel de software zelf ontwikkelt, zijn wij voortdurend samen met de zorg bezig om het pakket uit te breiden en aan te passen aan de specifieke wensen en omstandigheden van de zorg. Regelmatig zijn er nieuwe pakketten verkrijgbaar en organisaties met een BelevenisTafel ontvangen automatisch updates van het pakket.

De programma's TipTile en TipTile Maker zijn exclusief bij Onwijs aan te schaffen. TipTile is een dynamische manier om foto's en video's op een laagdrempelige manier te presenteren, en met TipTile Maker kunt u zelf in een handomdraai uw eigen TipTiles maken. Onwijs biedt ook trainingen en cursussen aan voor het BelevenisPakket en de TipTile Maker.

Met TipTile is het mogelijk om een levensboek van cliënten samen te stellen. Alle informatie over de BelevenisTafel-software en de verschillende hardware-modellen vindt u terug op de website van de BelevenisTafel.

Vragen? Ideeën? Wensen? Neem gerust contact op met het enthousiaste team van Onwijs.

De Veldspaat

Ook Woonzorgcentrum De Veldspaat van Dignis Lentis gaat gebruik maken van de Belevenistafel. Op de tafel staat ook het "kleinkindpakket", een assortiment applicaties dat bedoeld is om oud en jong samen te laten spelen.

Welzijn Veere

Stichting Welzijn Veere zet zich in voor jongeren, senioren en vrijwilligers. De MultiTouchtafel wordt ingezet bij het werk dat de Stichting doet voor de inwoners van Veere en omgeving. Op de tafel staat onder meer het Onwijs programma Mantelen, dat speciaal is ontwikkeld voor vrijwilligers en mantelzorgers, en TipTile. De vrijwilligers van Welzijn Veere maken onder begeleiding van een professionele medewerker zelf TipTiles die hun werk ondersteunen.

Model Louise

De BelevenisTafel model Louise is ontwikkeld op verzoek van en samen met mensen van zorginstelling TanteLouise-Vivensis. Louise is bedoeld voor mensen in bed, zodat ook zij gebruik kunnen maken van de software uit het BelevenisPakket.