BelevenisTafel

Onwijs heeft in samenwerking met specialisten uit de zorg speciale programma's (multitouchsoftware) ontwikkeld voor zorginstellingen. De software richt zich op een aantal aspecten:

 • Verbeteren van de communicatie
 • Geheugentraining / Reminiscentie
 • Ontspanning

De Onwijs BelevenisTafel is compleet ingericht voor bewoners en begeleiders. De programma's zijn op maat en sluiten aan op de beleveniswereld van senioren. Ook zijn er aangepaste programma's voor verschillende groepen ouderen.

 

Kenmerken:

 • Intuïtieve bediening
 • Eenvoudig vergroten en verkleinen van de letters
 • Auditieve ondersteuning
 • Rolstoelvriendelijk 

 

Uit de praktijk:

'Vanmiddag de tafel met mevrouw van E. uitgeprobeerd. Was een groot succes, mevrouw wist niet van ophouden en had er veel plezier mee. Het spel nodigt inderdaad uit om veel te praten'.

 

Jeanet, Medewerker Welzijn, zorginstelling Ten Anker

 

'De tafel is een welkome aanvulling op het activiteitenaanbod van de organisatie. Door de tafel  ontstaan boeiende gesprekken tussen mensen, die eigenlijk uitgesproken waren met elkaar. Het helpt bij het doorbreken van de eenzaamheid'.

 

Han Hendrikse, Directeur Blije Borgh

 

Kijk voor meer informatie op:

www.belevenistafel.nl

 

Of stuur ons een mail via:

belevenistafel@onwijs.com

BelevenisTafel Hopla

De BelevenisTafel is in eerste instantie met succes ontworpen voor de ouderenzorg, maar inmiddels volledig doorontwikkeld voor álle leeftijden en niveaus binnen de gehandicaptenzorg. Dit in samenwerking met innovatieafdelingen van enkele grote gehandicaptenorganisaties. Hierdoor is hun praktijkervaring gebundeld met de jarenlange ervaring van Onwijs met multitouch. Het heeft geresulteerd in een product met programma's voor doelgroepen van EMB tot LVB. Ontwikkeling naar aanleiding van concrete vragen vanaf de werkvloer, daar zijn wij trots op.

Met de BelevenisTafel Hopla haalt u een veelzijdige multitouch-tafel met leuke, interactieve, ontspannende en educatieve programma's voor cliënten van alle leeftijden en niveaus in huis.

 

Uit de praktijk:

 'Het is een super uitvinding zeg! Er wordt met heel veel plezier gebruik gemaakt van de proefplaatsing. Vele cliënten laten zoveel mooie reacties en emoties zien. We zijn al hard aan het verzinnen over de financiële mogelijkheden. Van zowel de kantelbare BelevenisTafel als van het overbedmodel wordt even veel gebruik gemaakt. Ik zou dan ook van beide modellen een offerte willen aanvragen.

Het zou echt super zijn als het financieel ook haalbaar zal worden. Het zou een hele grote aanwinst zijn voor een zinvolle vrijetijd en dagbesteding.'

 

 

Colinda Beijer, zorgmedewerker Zuidwester (doelgroep EMB cliënten)

 

Kijk voor meer informatie op:

www.belevenistafel.nl/hopla

TinyTouch

Tiny Touch is de nieuwe, aantrekkelijke, speelse, interactieve kindermultitouchtafel van Onwijs.

 

Tiny Touch heeft een kindvriendelijk ontwerp, met speelse pootjes en een rond bovenblad, zodat kinderen er omheen kunnen zitten.

 

De tafel wordt geleverd met applicaties voor kinderen vanaf drie jaar.

 

Tiny Touch is een echte aanwinst voor

 • de kinderafdeling in het ziekenhuis
 • wachtruimtes
 • de jeugdafdeling van de bibliotheek
 • peuterspeelzalen
 • enz.....

MapView

 De Onwijs multitouchapplicatie MapView, ook wel bekend als 'Interactieve historische kaart' is een applicatie die veel door bibliotheken en musea wordt gebruikt.

 

 

 

Wat is het?

Deze interactieve kaart geeft op een aantrekkelijke, laagdrempelige manier informatie over de omgeving.

 

Hoe werkt het?

Op de kaart staan punten met informatie, zoals een filmpje, foto´s, documenten of geluidsfragmenten. Je kunt de kaart vergroten, verkleinen of inzoomen en de informatie bekijken.  Deze kaart wordt op maat gemaakt en aangepast aan de eigen omgeving of situatie.

 

Het materiaal

Voor deze applicatie is een kaart of een afbeelding nodig, die als achtergrond gaat fungeren. Daarbij is inhoud natuurlijk ook erg belangrijk: wat is of was er op deze plekken te vinden.

 

Allerlei soorten afbeeldingen kunnen als materiaal gebruikt worden: een historische kaart of juist een moderne, een bijzonder voorwerp of een thema waar veel over te vertellen valt. Hieronder ziet u verschillende voorbeelden.

 

Het maken van de applicatie vindt altijd in goed overleg plaats. Onwijs heeft een eigen redactie die het materiaal kan verzamelen, en soms krijgen we materiaal aangeleverd via een historische vereniging of een archief.

 

Het is mogelijk om een abonnement te nemen op aanvullingen op de kaart, u kunt dan regelmatig de inhoud wijzigen en/of aanpassen.

 

Pluspunten

Een belangrijk pluspunt van deze applicatie is, dat deze geheel lokaal op de multitouchtafel draait. U bent daardoor niet afhankelijk van een internetverbinding en u bent niet afhankelijk van de digitale collectie van een archief. De applicatie kan draaien op alle verschillende soorten multitouchtafels, is platform onafhankelijk.

ArtyTouch

De ArtyTouch is een stevige, solide multitouchtafel uitgevoerd in modern kunststeen. De meeste worden opgeleverd in strak Arctic White, maar andere kleuren zijn ook beschikbaar indien gewenst. De tafel is een opvallende blikvanger die de aandacht trekt naar het multitouchscherm waarop de software van Onwijs draait. 

 

LED-Tafel

De LED-tafel is een variant op de ArtyTouch met interne gekleurde LED-verlichting.

 

MobyTouch

De MobyTouch is een draagbare multitouchtafel in een stevige houten koffer. Hij is zeer geschikt voor bijvoorbeeld demonstraties, of om gemakkelijk multitouch in te zetten op meerdere locaties.

 

PosyTouch

De PosyTouch is ons allernieuwste model. Deze licht gekantelde multitouchtafel is uitermate geschikt als bijvoorbeeld een interactieve plattegrond, of om informatie weer te geven over een object uit uw collectie. Hij is in diverse afmetingen beschikbaar, zodat er voor elke toepassing een geschikte oplossing te vinden is.

 

CosyTouch

De Onwijs multitouchtafel is gebruiksvriendelijk, stevig en robuust. Veel Nederlandse bibliotheken en zorginstellingen maken inmiddels gebruik van deze tafel.

 

De standaard uitvoering is blank berkenhout, maar het meubel is in elke gewenste houtsoort en/of kleur te verkrijgen. Zo hebben we bijvoorbeeld een tafel uitgevoerd in Slavonisch eiken voor de bibliotheek in Nijverdal en voor de Zeeuwse Bibliotheek hebben we al hun multitouchtafels opgeleverd in geborsteld zwart hout, precies zoals het nieuwe interieur van de bieb.

 

TipTile Maker Online

TipTile in action

Intro

Tiptile is het eenvoudig te gebruiken pakket voor het maken en bekijken van presentaties op multi-touch tafels.  Het programma wordt gebruikt in het onderwijs en culturele instellingen als musea en bibliotheken, maar is ook geschikt voor bedrijfspresentaties op beurzen of in showrooms.

TipTile in actie

Wat is TipTile?

Een TipTile is een blokkenpatroon, waarin elk blok geopend kan worden om een foto te laten zien met daarbij tekst, video of audio. Het is een laagdrempelige manier om gebruikers informatie te tonen en te laten delen.

 

Geschiedenis

De eerste TipTile is gemaakt voor de actie Nederland Leest in 2009. Onderwerp van de actie was het boek Oeroeg van Hella Haasse. Een indruk van die TipTile is te zien op www.oeroeg.nl.

 

Zelf maken

Al gauw kwam de vraag naar andere vullingen en de mogelijkheid om zelf zo'n presentatie te maken. Om aan die vraag te voldoen is de TipTileMaker ontwikkeld.

Met de editor maak je in een handomdraai van een verzameling afbeeldingen een TipTile, die je daarna kunt uitbreiden met teksten, geluid of video.

TipTile op School

Hoewel TipTile van oorsprong een programma is voor multitouch devices, is er ook een versie, gericht op het onderwijs, die werkt op andere schermen, met name digitale schoolborden. Daarbij hoort een aangepaste editor, speciaal geschikt voor leerkrachten én leerlingen.

Meer weten?

Ga voor meer informatie naar:
www.tiptile.nl of
www.tiptileopschool.nl

www.tiptileonline.com

Onderwijs: De Wijsbeer

De Wijsbeer is het multitouchprogramma voor kleuters.

 

De thema's van het Wijsbeerpakket sluiten naadloos aan bij de belevingswereld van kleuters. Het startpunt is altijd een TipTile (Interactieve fotocollage) waarmee het onderwerp verkend wordt. Hierna volgen twee speloefeningen waarin het onderwerp verder wordt uitgewerkt Het thema kan afgesloten worden met een ToetsTile.

 

Bij elk thema horen werkbladen en een handleiding met lessuggesties.

 

U vindt alle informatie op: www.wijsbeer.nl

 

 

 clipper

Contact

 

Graag komen wij met u in contact, om al de mogelijkheden die Onwijs u biedt met u te bespreken.

 

E-mail: 

Algemeen: info@onwijs.com

Zorg: belevenistafel@onwijs.com

Horeca: culitouch@onwijs.com

 

Telefoon: +31 (0) 187 66 59 95

 

Onwijs

Tramweg 13

3255 MB Oude Tonge

Zuid-Holland, Nederland

 

kvk.nr: 69292744

btw.nr: NL8578.19.690.B.01

Onwijs Sociaal

Graag nodigen wij u uit om ons ook te volgen via Facebook, Twitter en LinkedIn. Met één klik kunt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen bij Onwijs.

Iedereen kan onze Facebook pagina bezoeken, ook mensen die zelf niet op Facebook zitten:

 

Onwijs Facebook Onwijs Twitter Onwijs LinkedIn

 

De Historische Canon

De 50 vensters van de Historische Canon zijn uitgewerkt in prachtige TipTiles,  waarbij in 35 afbeeldingen een venster van de Canon wordt behandeld.

 

Zo leert iedereen in een oogwenk de belangrijkste feiten van een gebeurtenis of persoon uit de Nederlandse geschiedenis.

 

Voor het onderwijs zijn bij elk venster werkbladen toetsen beschikbaar. 

Het Onwijs Canonpakket is te gebruiken op een multitouchtafel, een digibord, pc en de nieuwste touch-computers.

 

Voor meer informatie: zie www.dehistorischecanon.nl.

 


     Het canonvenster over Vincent van Gogh