BelevenisTafel Hopla

De BelevenisTafel is in eerste instantie met succes ontworpen voor de ouderenzorg, maar inmiddels volledig doorontwikkeld voor álle leeftijden en niveaus binnen de gehandicaptenzorg. Dit in samenwerking met innovatieafdelingen van enkele grote gehandicaptenorganisaties. Hierdoor is hun praktijkervaring gebundeld met de jarenlange ervaring van Onwijs met multitouch. Het heeft geresulteerd in een product met programma's voor doelgroepen van EMB tot LVB. Ontwikkeling naar aanleiding van concrete vragen vanaf de werkvloer, daar zijn wij trots op.

Met de BelevenisTafel Hopla haalt u een veelzijdige multitouch-tafel met leuke, interactieve, ontspannende en educatieve programma's voor cliënten van alle leeftijden en niveaus in huis.

Uit de praktijk:

'Het is een super uitvinding zeg! Er wordt met heel veel plezier gebruik gemaakt van de proefplaatsing. Vele cliënten laten zoveel mooie reacties en emoties zien. We zijn al hard aan het verzinnen over de financiële mogelijkheden. Van zowel de kantelbare BelevenisTafel als van het overbedmodel wordt even veel gebruik gemaakt. Ik zou dan ook van beide modellen een offerte willen aanvragen.

Het zou echt super zijn als het financieel ook haalbaar zal worden. Het zou een hele grote aanwinst zijn voor een zinvolle vrijetijd en dagbesteding.'

Colinda Beijer, zorgmedewerker Zuidwester (doelgroep EMB cliënten)

Kijk voor meer informatie op:

www.belevenistafel.nl/hopla

MapView

De Onwijs multitouchapplicatie MapView, ook wel bekend als 'Interactieve historische kaart' is een applicatie die veel door bibliotheken en musea wordt gebruikt.

Wat is het?

Deze interactieve kaart geeft op een aantrekkelijke, laagdrempelige manier informatie over de omgeving.

Hoe werkt het?

Op de kaart staan punten met informatie, zoals een filmpje, foto´s, documenten of geluidsfragmenten. Je kunt de kaart vergroten, verkleinen of inzoomen en de informatie bekijken.  Deze kaart wordt op maat gemaakt en aangepast aan de eigen omgeving of situatie.

Het materiaal

Voor deze applicatie is een kaart of een afbeelding nodig, die als achtergrond gaat fungeren. Daarbij is inhoud natuurlijk ook erg belangrijk: wat is of was er op deze plekken te vinden.

Allerlei soorten afbeeldingen kunnen als materiaal gebruikt worden: een historische kaart of juist een moderne, een bijzonder voorwerp of een thema waar veel over te vertellen valt. Hieronder ziet u verschillende voorbeelden.

Het maken van de applicatie vindt altijd in goed overleg plaats. Onwijs heeft een eigen redactie die het materiaal kan verzamelen, en soms krijgen we materiaal aangeleverd via een historische vereniging of een archief.

Het is mogelijk om een abonnement te nemen op aanvullingen op de kaart, u kunt dan regelmatig de inhoud wijzigen en/of aanpassen.

Pluspunten

Een belangrijk pluspunt van deze applicatie is, dat deze geheel lokaal op de multitouchtafel draait. U bent daardoor niet afhankelijk van een internetverbinding en u bent niet afhankelijk van de digitale collectie van een archief. De applicatie kan draaien op alle verschillende soorten multitouchtafels, is platform onafhankelijk.

TipTile Maker Online

TipTile in action

Intro

Tiptile is het eenvoudig te gebruiken pakket voor het maken en bekijken van presentaties op multi-touch tafels.  Het programma wordt gebruikt in het onderwijs en culturele instellingen als musea en bibliotheken, maar is ook geschikt voor bedrijfspresentaties op beurzen of in showrooms.

TipTile in actie

Wat is TipTile?

Een TipTile is een blokkenpatroon, waarin elk blok geopend kan worden om een foto te laten zien met daarbij tekst, video of audio. Het is een laagdrempelige manier om gebruikers informatie te tonen en te laten delen.

Geschiedenis

De eerste TipTile is gemaakt voor de actie Nederland Leest in 2009. Onderwerp van de actie was het boek Oeroeg van Hella Haasse. Een indruk van die TipTile is te zien op www.oeroeg.nl.

Zelf maken

Al gauw kwam de vraag naar andere vullingen en de mogelijkheid om zelf zo'n presentatie te maken. Om aan die vraag te voldoen is de TipTileMaker ontwikkeld.

Met de editor maak je in een handomdraai van een verzameling afbeeldingen een TipTile, die je daarna kunt uitbreiden met teksten, geluid of video.

TipTile op School

Hoewel TipTile van oorsprong een programma is voor multitouch devices, is er ook een versie, gericht op het onderwijs, die werkt op andere schermen, met name digitale schoolborden. Daarbij hoort een aangepaste editor, speciaal geschikt voor leerkrachten én leerlingen.

Meer weten?

Ga voor meer informatie naar:
www.tiptile.nl of
www.tiptileopschool.nl

www.tiptileonline.com

Business Pro touch

Onwijs presenteert met trots het nieuwste model multitouchtafel: de Business Pro touch. Speciaal voor bedrijven die hun producten opvallend en effectief willen presenteren. De tafel is compleet uitgerust met een configureerbaar Business Pro presentatiepakket.

Model Louise

De BelevenisTafel model Louise is ontwikkeld op verzoek van en samen met mensen van zorginstelling TanteLouise-Vivensis. Louise is bedoeld voor mensen in bed, zodat ook zij gebruik kunnen maken van de software uit het BelevenisPakket.