Jan Wolkers

nov 2019

 Van 1 t/m 30 november is het ‘Nederland Leest’. Bibliotheken door het hele land staan in die periode in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Onwijs ontwikkelde voor Nederland Leest 2019 de Tip Tile Jan Wolkers, een interactieve fotocollage met video's, foto's en informatie over de schrijver. De Tip Tile is te gebruiken op multitouchtafels in bibliotheken door heel Nederland.

 

 

 

Buzz festival

okt 2019

Het Buzz Festival van de bibliobussen komt eraan en Onwijs is erbij! Op vrijdag 11 oktober staan we met een multitouchtafel bij de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg en op zaterdag 12 oktober in Museum M in Leuven. Onze CEO, Edith Zuiderent, neemt op vrijdag om 12.00 uur deel aan een panelgesprek over laaggeletterdheid.

 

 

Reis mee!

okt 2019

Speciaal voor de Kinderboekenweek 'Reis mee!' heeft Onwijs het TransportSpel ontwikkeld. Kinderen kunnen in het spel elke reis maken die ze maar willen, of het nu door de lucht, over het water, op de weg, of in de ruimte is! Het interactieve spel is vanaf 2 oktober te spelen op multitouchtafels in diverse bibliotheken. Reis je mee?

 

 

 

 

 

 

Handelsmissie Boston

juli 2019

Onwijs neemt, onder haar internationale naam SovaCare, van 16 tot 19 juli deel aan de handelsmissie Boston, met minister-president Rutte, minister Bruins en watergezant Ovink.

 

Boston, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Massachuchets, geldt als wereldwijde hoofdstad voor onderzoek en innovatie op het gebied van life sciences. 

 

Onze CEO Edith Zuiderent zal tijdens het seminar 'The promise of innovation in Life Sciences & Health' een pitch houden over wat de ExperienceTable, de Engelstalige versie van de BelevenisTafel kan betekenen voor de ouderenzorg.

 

Nursing Festival

aug 2019

Op donderdag 29 augustus is Onwijs met de BelevenisTafel aanwezig op het Nursing Festival op de Landgoederij in Bunnink. Het Nursing Festival is een evenement speciaal voor verpleegkundigen, met workshops, lezingen, een markt en muziekoptredens.

 

Wij nodigen u graag uit op de stand van de BelevenisTafel!

 

 

 

Belevenistafel Wallonië

juni 2019

Op 20 juni brengt Onwijs 'La Table des Experiences', de Franstalige versie van de BelevenisTafel, op de markt. Deze versie, die speciaal ontwikkeld is voor ouderen in Wallonië, bevat prikkelende, verbindende spellen gericht op het Waalse leven van vroeger.

 

Bewoners van verzorgingstehuizen in het Franstalige deel van België kunnen vanaf heden kennis maken met de Waalse Belevenistafel.

 

Health Plus Care Show

juni 2019

Op 26 en 27 juni wordt in London de Health Plus Care show gehouden, dé vakbeurs voor gezondheidszorg en zorgverlening in het Verenigd Koninkrijk. Onwijs zal, in de persoon van CEO Edith Zuiderent, een lezing geven met de titel 'How Multitouch games can improve well-being and mental health'. De speech wordt op donderdag 27 juni om half elf gehouden in het Holland Innovation Theatre. Zie voor meer informatie: healthpluscare.

 

 

 

BelevenisTafel in UK

mei 2019

Bewoners van vijf verzorgingstehuizen van woningcorporatie Stonewater in Engeland hebben kennis kunnen maken met de BelevenisTafel. De proefplaatsing van de interactieve multitouchtafels, die over de grens ExperienceTables worden genoemd, is een groot succes. Gebruikers komen door de spellen meer met elkaar in contact, herinneringen worden gedeeld en nieuwe vriendschappen gevormd.


Onwijs, internationaal bekend als SovaCare, is blij met deze positieve resultaten en kijkt uit naar een productieve samenwerking met Stonewater.   

 

Software voor slechtzienden

apr 2019

Onwijs heeft de software ontwikkeld voor drie touchscreens die deel uitmaken van de permanente tentoonstelling ‘Susketwiet’ in het Gentse natuurmuseum ‘De wereld van Kina’. Op de touchscreens kunnen jongeren en kinderen allerlei educatieve spellen spelen die naadloos aansluiten bij de tentoonstelling.

 

De touchscreens hebben alle drie een voorleesfunctie, zodat een groot deel van de educatieve spellen ook goed te maken is door blinden en slechtzienden.

 

  

Reva beurs Gent

apr 2019

Op 25, 26 en 27 april stond Onwijs met de BelevenisTafel en de BelevenisTafel Hopla op de Reva mobiliteitsbeurs in Gent. Daar hebben we veel enthousiaste mensen gesproken, veel waren erg geïnteresseerd in de net nieuwe BelevenisTafel Hopla. 

Museum Vakdagen

apr 2019

Op 17 en 18 April hebben wij veel musea gesproken op onze stand bij de Museum Vakdagen 2019. Wij stonden hier met onze interactieve software voor musea. We hebben veel voorbeelden laten zien en besproken wat Onwijs voor hen kan betekenen. Het was fijn om ook hier veel enthousiaste mensen te spreken. 

 


Bibliotheekcongres

apr 2019

Op dinsdag 16 april waren wij op het nationale Bibliotheekcongres 2019. Wij hebben hier veel enthousiaste mensen mogen spreken. Wij stonden hier met onze interactieve software voor bibliotheken, deze werden uitgebreid bekeken en uitgetest.
Het was fijn om alle enthousiaste mensen te spreken in de oude Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Altenpflege Nürnberg

apr 2019

Van 2 tot 4 april stond Onwijs samen met onze Duitse partner Edeka-Medsorg op de Altenpflege in Nürnberg om onze ErlebnisTisch, de Duitse versie van de BelevenisTafel, te promoten. Net als in Birmingham was ook dit weer een groot succes, zeker dankzij de handelsmissie van vorig jaar.

 

DementiaCare Birmingham

mrt 2019

Op 26 en 27 maart was Onwijs, onder de internationale naam SovaCare, aanwezig op de DementiaCare Expo in Birmingham om de BelevenisTafel aan Engelse zorginstellingen te presenteren. Er was veel interesse in de tafel en het was weer een groot succes!

 

Bezoek seniorenvereniging

mrt 2019

Op donderdag 21 maart ontving Onwijs de lokale seniorenvereniging ASV-Oostflakkee in de showroom van het bedrijf. Na de welkomstkoffie met speciaal ONWIJS-gebak kregen de circa 25 genodigden een presentatie over de belevenistafels.

 

Natuurlijk mochten de ouderen ook zelf ontdekken wat voor ontspannende en educatieve spellen er allemaal op de multitouch-tafels staan. Erg in de smaak vielen de originele spellen die in samenwerking met het streekmuseum Goeree-Overflakkee uit Sommelsdijk zijn ontwikkeld, zoals het scheldwoordenspel, het dialectenspel en het schatgraven.

 

Onwijs draagt graag een steentje bij aan de maatschappij en steunt daarom meerdere lokale projecten. Zo sponsorde ons bedrijf het opknappen van de plaatselijke volière en steunde het de uitgave van de dichtbundel ‘Ontpopt’, gerealiseerd door een jonge dichter en illustrator van Goeree-Overflakkee.

 

Seniorenvereniging ASV bezoekt Onwijs   De Belevenistafels ontdekken

 

Limburgs Museum

mrt 2019

Van 23 t/m 31 maart is het Boekenweek. 'De moeder De Vrouw' is het thema van de Boekenweek 2019, ontleend aan het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhoff, dat gaat over een schippersvrouw.
Voor iedere Boekenweek en andere belangrijke momenten in de bibliotheek, ontwikkelt Onwijs steeds een nieuwe en passende applicatie voor uw multitouch tafel, op deze dienst kunt u zich abonneren.
Deze keer is het een spel met prikkelende vragen en quotes over moeders en vrouwen. 

100 Jaar Staal

nov 2018

De TipTile 100 jaar Staal in de IJmond, van Museum Kennemerland, staat nu ook op de multitouchtafel van Bibliotheek IJmond in Beverwijk. Het was een fluitje van een cent, vertelt René Muetstege, erfgoed-educatiemedewerker van het museum, doordat de bibliotheek ook beschikt over een licentie van TipTile Pro van Onwijs.

René noemt het een bijzondere mijlpaal, omdat culturele organisaties elementen van het Cultureel Erfgoed Midden Kennemerland op deze manier met elkaar TipTile's kunnen delen. Het onderzoeksmateriaal krijgt hiermee een veel groter bereik en blijft levend voor komende generaties.

Medsorg

okt 2018

Tijdens de handelsmissie naar Duitsland hebben Onwijs en Medsorg een Letter of Intent getekend over samenwerking in de Duitse markt. Naar de hand van dit document hopen wij op een productief samenwerken. Het tekenen vond plaats met minister De Jonge, vicepremier, en minister Bätzing-Lichtenthäler, minister van Sociale Zaken van Rijnland-Palts, als getuigen.

 

Onvergetelijk Museum

sep 2018

Onwijs is de trotse sponsor en ontwikkelaar van de Onvergetelijk Museumtafel. Deze software, ontwikkeld door Onwijs in samenwerking met het Stedelijk Museum en Van Abbemuseum, maakt kunst toegankelijk voor ouderen door heel Nederland. Voor eind 2019 zal de Onvergetelijk Museumtafel beschikbaar zijn op meer dan 400 BelevenisTafels.